text to image
обл. Бургас, общи. Карнобат
с. Мърдино,
България
26.9845612
42.6470846
UserLikes
Име: ЗКПУ ЗОРА - МЪДРИНО
Адрес: с. Мърдино, обл. Бургас, общи. Карнобат
Телефони: text to image
Отрасъл: Земеделие
Дейност:

Кооперация

Ключови думи: овцевъдството, бали, торене, земеделска продукция, селско стопанство

Галерия

ЗКПУ ЗОРА - МЪДРИНО ЗКПУ ЗОРА - МЪДРИНО


За нас

 ЗКПУ ЗОРА - МЪДРИНО се занимава основно със земеделие. Обработва 8 500 дка земя. Проиритет в дейността ни е овцевъдството. Има 230 овце-майки. През 2008г. кооперацията е създала едно ново стадо овце, които в момента са пред първо агноло. Така общия брой животни в кооперацията е достихнало 500.


 Освен земеделие и животновъдство, ЗКПУ ЗОРА  предлага и услуги на населението на символични цени - прави бали, които разнася по домовете, оре дворовете на своите член-кооператори.


 Кооперацията разполага с 6 трактора, 3 от които са нови. През октомври миналата година е закупила и нов комбайн. Разполага и с машини за торене и пръскане. Има и нов млекопункт, който е изцяло модернизиран според европейските изисквания. Пред приключване е и изграждането на склад за съхранение на зърното на площ от 1 дка.


 Разковничето на успеха се дължи на прекрасния колектив, който работи в кооперацията. Той се състои от млади момчета, които са много нетусиазирани, милеят за земята и я обработват като тяхна. Освен това в лицето на бригадира и счетоводителката има двама  много отговорни служители, на които  винаги може да се разчита. И не на последно място- целия управителен съвет, който заедно с председателя на ЗКПУ ЗОРА - МЪДРИНО съчетават идеите си и така ги осъществяват.


 Председателя на кооперацията Диян Русев е роден на 24 септември 1967г. Карнобат. Основно и средно образование завършва в родния си град. По-късно се дипломира във Висшето военно артилерийско училище Панайот Волов - гр.Шумен. Поради промени в армията и по други причини решава да се квалифицира и става земеделски производител. А защо точно в Мъдрино- защото родът му е оттам. 4 години е член на Управителния съвет на ЗКПУ ЗОРА. А от 2 години е неин председател. Както той сам споделя, милее за земята. А може би това е било неговото призвание.

Сподели във Facebook



 
Открийте ни в Google+